Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Algemeen
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 01-02-2015, 13:36
meijer1972's Avatar
meijer1972 meijer1972 is offline
VW Addict
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 653
Default

Ik heb een paar weken geleden ook problemen met mijn AHF TDI gehad. (zit op AFN ook een variabele turbo?) Ik heb toen ook een log laten maken en veel dingen geprobeerd.
N75 vervangen, turbo vervangen. Achteraf bleek het bij mij het terugslagklepje van het vacuum te zijn. Deze zit net voor de N75. Hierdoor ging er geen vacuum naar de N75. Dus hoewel de N75 schakelde, er ging dus ook geen vacuum door naar de turbo.
Het leek er bij mij eerst op dat het de N75 was. Deze werkte wel, maar er kwam geen vacuum door,
Ik ga niet zeggen dat dit bij jou ook het geval is, maar het zou kunnen.
Je kunt de slangen even doorverbinden en dan rijden. Kijken wat er gebeurd. Het is eenvoudig om te doen en het kost niets. Nee heb je....

Succes.
__________________

LR Freelander (Werkpaard)
MB A160 (Boodschappen)
VW GOLF S '80 (Hobby)
Reply With Quote
  #22  
Old 01-02-2015, 13:52
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Quote:
Originally Posted by Dokter D
In de eerste log blijven zowel de lmm als de turbodruk waardes behoorlijk achter.
Is deze gemaakt in de 3e versnelling en volgas?

2e log loopt de druk absurt hoog op onder deellast en je ziet dat de n75 er alles aan probeert te doen om deze naar beneden te krijgen maar dat t niet lukt.

Jammer dat je groep 8 niet hebt meegenomen.

Zie ook mijn vorige post:


De eerste log is inderdaad in de 3e versnelling. als de ecu geen snelheid signaal krijgt zou mn mk3 tellerbak het niet doen denk ik? Die doet het gewoon. De timing heb ik hulp bij gehad maar ik weet niet hoe ik het moet checken verder?

Sorry voor mijn beperkte kennis. Verklaard waarschijnlijk waar het mis gaat..
Helaas nu de wagen niet thuis staan om een nieuwe log te kunnen maken.
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
  #23  
Old 01-02-2015, 13:57
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Wanneer je een mk3 teller hebt dan heb je ook snelheidssignaal ja.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-02-2015, 14:06
Turbo-Variant's Avatar
Turbo-Variant Turbo-Variant is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,459
Send a message via MSN to Turbo-Variant
Default

Tenzij er in de kabelboom iets niet goed zit...
__________________
http://www.vwclubparkstad.nl
Reply With Quote
  #25  
Old 01-02-2015, 14:23
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Tot nu toe erg bedankt voor het meedenken. Het punt is dat ik hier al een aantal maanden mee rond rij en al avonden/weekenden kwijt ben aan het googlen/sleutelen aan dit probleem. Alle punten die ik tot nu toe ik dit topic voorbij heb zien komen heb ik al een keer onderzocht. Ik denk daarom dat ik zelf gewoon verkeerd zoek en heb daarom besloten om maar hulp te zoeken via het forum. Iemand die wellicht ervaring heeft met het probleem en hier samen met mij in het echt naar wil kijken.
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
  #26  
Old 01-02-2015, 18:31
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Maak je VNT maar schoon, daar zit je probleem!
__________________
Ecu's Sleutelvrij maken ? Stuur pb..

Ook Immo Emulators te koop.

https://www.facebook.com/groups/312765538928730/
Reply With Quote
  #27  
Old 01-02-2015, 18:31
Polo1w Polo1w is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,077
Default

Als ik dit zo bekijk, vraag ik me af of de vacuümpomp nog wel goed is.
Lmm is schat ik ook geen 100% meer, maar zou deze klacht waarschijnlijk niet veroorzaken.
De n75 staat bijna volledig los om de turbodruksensor omlaag te krijgen, maar t lukt niet.
N75 is nieuw toch?
Turbovanen waren losgeweekt/schoongemaakt/gangbaar?
Blijft over vacuüm te weinig/lek.
Is de actuator van de versteller op turbo niet lek? Nooit meegemaakt, maat het is vast mogelijk.
Of de pomp trekt weinig vacuüm, waardoor de actuator niet goed werkt.
__________________
E36 325TDS '96 daily tractor
E30 320i cabrio '90 😎
Twingo 1.2 '01 extra daily
Twingo 1.2 '08 voor de vrouw
Polo 2f steilheck 1.4diesel (1w) is back!
Reply With Quote
  #28  
Old 01-02-2015, 19:01
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Maak je VNT maar schoon, daar zit je probleem!


De turbo was volledig schoon na de revisie (nu net 5000km geleden). Het probleem deed zich tijdens de eerste test rit al voor.

Wat betreft het vacuumsysteem. Wanneer de golf langer dan twee dagen stil staat is mijn rempedaal hard. Kan dit iets betekenen? Ik lees veel over slangen van rembekrachtigers, ect. Wel al een keer gecontroleerd of ik iets zag met het blote oog.

Het varieert ook per keer hoe snel de noodloop begint. Vaak binnen 10 sec, soms verbaasd het me dat hij na enkele minuten nog geen noodloop heeft en een enkele keer heb ik 20min snelweg gereden zonder noodloop.
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
  #29  
Old 01-02-2015, 19:13
Polo1w Polo1w is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,077
Default

Dat je rempedaal hard is na 2 dagen, das normaal.
Je kan eens proberen een vacuummeter te scoren, en het systeem te testen zoals het volgens speek moet:

bekijk in de VAG-COM-log (of grafiek) de duty cycle van de N75. De waardes daarvan moeten tussen ca. 45% en 90% liggen, als die duidelijk hoger zijn (meer dan 95%), of niet boven de 60% komen, dan is waarschijnlijk de turbo het probleem. Let op: bij oudere (1.9) TDI's varieert de N75 van 20% (niks te doen) tot 90% (hij werkt zich uit de naad); bij nieuwere TDI's (vanaf. ca. 2004) zijn de waardes van de N75 'andersom': van 90% (hij heeft niks te doen) tot 10% (hij werkt zich uit de naad).
test de N75 als volgt: sluit VAG-COM aan op je auto, start de motor, ga naar [01-Engine], dan naar [Basic Settings-04], dan naar [Groep 011]. De motor zal iets verhoogd stationair gaan lopen. Als het goed is zie je nu de duty-cycle om de paar seconden wisselen van 0% naar ca. 92%. Laat dit een paar minuten draaien en kijk of de klep werkt. Eventueel even meehelpen. Met een beetje-boel mazzel zul je zien dat bij elke slag de verschillen in druk groter worden zodat het uiteindelijk weer goed is. Controleer of er regelmatig vacuüm op de slang komt bij de basis afstelling (04) op Groep 010 (de motor moet wel draaien anders heb je geen vacuüm). Volg het slangetje tot aan de elektrische klep N75, en controleer het aan de klep nog eens. Controleer het vacuüm (ongeveer -800mbar) aan de andere slang op de N75. Één slang heeft permanent vacuüm, de andere niet. De slang zonder vacuüm loopt naar het luchtfilter. Heb je wel vacuüm op één van de slangen maar niet naar de turbo dan is de N75 de boosdoener.
Bij een wastegate-turbo is bij turbodruk-problemen 9 van de 10 keer de N75 de boosdoener.
vervang evt. de N75, die kan versleten zijn, maar ook alleen problemen geven als je het gaspedaal erg ver in duwt. Het is gewoon een klep, als die niet meer 100% opent of sluit kan het zijn dat hij nog wel iets doet maar niet nauwkeurig genoeg. En dan kan de spoel best nog wel goed zijn, maar de klep kan mechanisch versleten zijn. Een nieuwe N75 kost twee cijfers voor de komma (een nieuwe turbo 'iets meer'), dus het is logisch om eerst de N75 te vervangen.

(Bron: speek vcds/vagcom)
__________________
E36 325TDS '96 daily tractor
E30 320i cabrio '90 😎
Twingo 1.2 '01 extra daily
Twingo 1.2 '08 voor de vrouw
Polo 2f steilheck 1.4diesel (1w) is back!
Reply With Quote
  #30  
Old 01-02-2015, 19:44
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Ik ben helaas niet in het bezit van een versie van vagcom om die test uit te voeren. Die zou waarschijnlijk het 1 en ander kunnen verklaren. Dan zou ik iemand moeten vinden die dit kan doen.

Ik heb soms ook dat ik tijdens het op trekken dat ik een klein dipje heb en dan weer verder doortrekt. Ik probeer maar alle symptomen op te noemen.
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
  #31  
Old 01-02-2015, 19:52
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Je kunt eerst de tip bovenaan deze pagina eens proberen:

Quote:
Originally Posted by meijer1972
Ik heb een paar weken geleden ook problemen met mijn AHF TDI gehad. (zit op AFN ook een variabele turbo?) Ik heb toen ook een log laten maken en veel dingen geprobeerd.
N75 vervangen, turbo vervangen. Achteraf bleek het bij mij het terugslagklepje van het vacuum te zijn. Deze zit net voor de N75. Hierdoor ging er geen vacuum naar de N75. Dus hoewel de N75 schakelde, er ging dus ook geen vacuum door naar de turbo.
Het leek er bij mij eerst op dat het de N75 was. Deze werkte wel, maar er kwam geen vacuum door,
Ik ga niet zeggen dat dit bij jou ook het geval is, maar het zou kunnen.
Je kunt de slangen even doorverbinden en dan rijden. Kijken wat er gebeurd. Het is eenvoudig om te doen en het kost niets. Nee heb je....

Succes.
Reply With Quote
  #32  
Old 01-02-2015, 19:59
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Quote:
Originally Posted by Dokter D
Je kunt eerst de tip bovenaan deze pagina eens proberen:


Ga ik porberen. ik moet dus alleen het terug slag klepje weg halen en de slangen aan elkaar verbinden?
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
  #33  
Old 01-02-2015, 20:07
Polo1w Polo1w is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,077
Default

Dat bericht herinner ik me ook nog ja!
Goeie tip.
Kan je er voor testen wel ff tussenweg laten, mits hier geen aftakking voor de rest van je vacuumsysteem opzit👍
__________________
E36 325TDS '96 daily tractor
E30 320i cabrio '90 😎
Twingo 1.2 '01 extra daily
Twingo 1.2 '08 voor de vrouw
Polo 2f steilheck 1.4diesel (1w) is back!
Reply With Quote
  #34  
Old 01-02-2015, 20:32
carbreaker de autosloper carbreaker de autosloper is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,368
Default

zo een storing had me kennis ook met een tdi inbouw in een t 3,,,,was een draad naar de remlicht schakelaar of koppeling of zo die moest dan aan massa ...zal et hem vragen
__________________
quintus.....de grote race
Reply With Quote
  #35  
Old 01-02-2015, 20:35
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Quote:
Originally Posted by remie
Ga ik porberen. ik moet dus alleen het terug slag klepje weg halen en de slangen aan elkaar verbinden?


Juist
Reply With Quote
  #36  
Old 01-02-2015, 21:40
bartuzz's Avatar
bartuzz bartuzz is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 184
Default

Ook zelfde gehad met een 1z was ook de remlichtschakelaar.
Reply With Quote
  #37  
Old 01-02-2015, 22:00
meijer1972's Avatar
meijer1972 meijer1972 is offline
VW Addict
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 653
Default




In mijn geval keek ik bij stationair lopende motor naar de actuator. Ik had de terugslagklep verwijderd en de slangen los. Als ik de slangen aan elkaar verbond, zag ik dat er een andere stand was van de actuator.
Ik weet niet gezien jouw klacht, of je het ook bij stationair kunt zien. Rij gewoon eens zonder terugslagklep om te proberen.
__________________

LR Freelander (Werkpaard)
MB A160 (Boodschappen)
VW GOLF S '80 (Hobby)
Reply With Quote
  #38  
Old 01-02-2015, 22:29
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Quote:
Originally Posted by bartuzz
Ook zelfde gehad met een 1z was ook de remlichtschakelaar.



Remlichtschakelaar, hou is dat mogelijk?
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
  #39  
Old 01-02-2015, 22:47
Polo1w Polo1w is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,077
Default

Quote:
Originally Posted by bartuzz
Ook zelfde gehad met een 1z was ook de remlichtschakelaar.


Heb wel eens een caddy gehad op de zaak die constant uitviel,
Na een enorm lange zoektocht bleek dit de remschakelaar te zijn.
Leuke problemen kunnen die veroorzaken soms, maar ik betwijfel of jou
turbodruk probleem hierdoor veroorzaakt kan worden.
__________________
E36 325TDS '96 daily tractor
E30 320i cabrio '90 😎
Twingo 1.2 '01 extra daily
Twingo 1.2 '08 voor de vrouw
Polo 2f steilheck 1.4diesel (1w) is back!
Reply With Quote
  #40  
Old 03-02-2015, 19:31
remie's Avatar
remie remie is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 179
Default

Vandaag de vacuumleiding direct aangesloten op de n75. Bij het los haLen hoorde ik gelijk de vacuumbol/demper sissen, daar stond dus mooi vacuum op.. Na een test rondje weer noodloop

Ik voel ook duidelijk vacuum op de leiding naar de actuator en als ik de leiding loshaal verdwijnt het fluitje uit de uitlaat bij stationair. Wanneer ik hem er weer op zet met lopende motor hoor ik de turbo weer spoelen door de uitlaat.
__________________
86'er Golf 2 AFN 160pk/350nm
85'er Golf 2 1.6TD (R.I.P.)
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 09:25.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum