Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Corrado en Scirocco
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 24-05-2023, 18:43
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default Corrado ATE Mk2 ABS, achter geen remmen

Goeiedag,

Sinds kort de eigenaar van een Corrado VR6 . Ik ben hem rustig aan het opknappen en loop op dit moment tegen wat problemen aan rondom de ABS pomp. Ik heb namelijk geen remmen/remdruk achter.

Nu begreep ik dat, gek genoeg, bij dit systeem (ATE Mk2 ABS) de remmen achter geregeld worden door druk op te bouwen met de ABS Pomp. In het Dashboard branden bij mij zowel het handremlampje als het ABS lampje tegelijkertijd. Wat volgensmij inhoudt dat er geen druk kan worden opgebouwd en misschien het zwarte bolletje (Accumulator) vervangen moet worden. Heeft iemand hier ervaring mee dat dit daadwerkelijk het probleem oplost?

Wat ik tot nu toe heb vervangen:
- Remleiding van pomp naar achteren toe vervangen
- Remkrachtverdeler vervangen (bij de achteras)
- Remleidingen achter vervangen
- 2 Relais van de ABS vervangen
- ABS ECU vervangen (geen verschil)

Wat ik heb gecheckt:
- Alles naar achteren toe qua remleiding is dus nieuw, er loopt uit de 2 nippels bij de remmen traag remvloeistof uit als ik ze open.
- Ik las dat ik met contact aan en zachtjes het pedaal ingetrapt de remmen achter zou moeten kunnen ontluchten en dat de vloeistof er snel uit loopt, dit is niet het geval, want de vloeistof komt er nog steeds traag uit.
- Ik hoor de pomp duidelijk lopen, maar deze blijft maar lopen en lopen (wat me doet vermoeden dat er geen druk wordt opgebouwd in het zwarte bolletje (Accumulator) (ik zet hem na 1-2 min uit, om te voorkomen dat de pomp doorbrandt)
- Ik heb ook de goudkleurige hoge druk schakelaar eens vervangen, maar deze maakte geen verschil qua werking van het systeem.
- Ik heb een reserve bolletje (accumulator) op de pomp gezet, maar ook geen verschil. Ik begreep dat de levensduur van deze niet lang is (max 10 jaar?) En ik ga er vanuit dat beide bolletjes die ik heb oud zijn.

Mijn gevoel zegt dat het bolletje (accumulator) misschien de boosdoener is, maar voor ik een vervanger hier voor bestel ben ik benieuwd of mensen hier misschien eenzelfde issue hiermee hebben opgelost? en hiermee ze weer remdruk naar achteren hebben en het abs lampje + handremlampje hier mee uit hebben zien gaan?

Uitgebreid verhaal, maar ik dacht ik zet het er maar zo duidelijk mogelijk neer

CorradoMan
Reply With Quote
  #2  
Old 28-05-2023, 10:10
Rallyegolf20vt's Avatar
Rallyegolf20vt Rallyegolf20vt is offline
Draaideur Donateur - Retroracer
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 932
Default

Moet je niet eerst een stukje hebben gereden voordat de lampjes op het dashboard uit gaan?
__________________
There`s no substitute for Turbo engines

Rallyegolf 2.5 TFSI S-tronic Quattro
Rallyegolf
Reply With Quote
  #3  
Old 28-05-2023, 20:33
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Rallyegolf20vt
Moet je niet eerst een stukje hebben gereden voordat de lampjes op het dashboard uit gaan?


Dank voor je reactie, zou idd een mogelijkheid zijn, maar zou het harde pedaal wat ik heb, naast de brandende abs/handrem lamp, misschien een probleem zijn met het missen van de opbouw van druk? (Neem aan dat het pedaal al zachter zou moeten aanvoelen vlak na de start?)
Reply With Quote
  #4  
Old 29-05-2023, 15:52
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,789
Default

Hoe heb je ontlucht?
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 29-05-2023, 19:12
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Hoe heb je ontlucht?

Ik deed het als volgt:
Rechtsachter, linksachter (met krik onder remkrachtverdeler),
rechts voor, links voor.

Ik begreep dat achter enkel met behulp van het aanzetten van contact/pomp moet. Ik heb dat geprobeerd, en daarna ook met een beetje het pedaal ingedrukt, maar de vloeistof komt er maar heel langzaam uit. (en het pedaal blijft hard om in te drukken). Mis ik hier iets? of doe ik iets verkeerd wellicht met deze pomp? ik zie geen luchtbubbels, en de vloeistof die eruitkomt is helder/nieuw, maar het gaat erg langzaam.

Ontluchten voor heb ik op standaardwijze gedaan en gaat zonder problemen, buiten dat het pedaal hard blijft.
Reply With Quote
  #6  
Old 29-05-2023, 19:14
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Magnix Kosse Racing
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 917
Default

Moet je die pomp niet met een bepaald puls signaal aansturen, net als sommige brandstofpompen? Of is de auto daar niet nieuw genoeg voor?
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Trackday kalender!
Reply With Quote
  #7  
Old 29-05-2023, 19:24
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Moet je die pomp niet met een bepaald puls signaal aansturen, net als sommige brandstofpompen? Of is de auto daar niet nieuw genoeg voor?


Ik heb met VCDS gekeken, maar geen mogelijkheid om verder iets met de pomp elektronisch aan te sturen (Het is volgensmij een vrij antieke ECU voor de ABS)

Foutcodes heb ik uitgelezen, maar dit was enkel abs sensor. Codes een tijdje terug gecleared, blijft nu leeg. (maar nog steeds de combo van abs lamp/handremlamp/hard rempedaal)
Reply With Quote
  #8  
Old 29-05-2023, 21:56
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 1,147
Default

Lees dat je veel hebt vervangen aan de achterzijde, vaak moet er dan flink wat vloeistof naar achteren om alles weer aangevuld te krijgen. Echter denk ik niet dat je een lucht in de leidingen hebt omdat je rempedaal gewoon hard is, lijkt mij eerder een fout in je abs unit. Deze is geloof ik met knippercode uit te lezen (even googlen)
Reply With Quote
  #9  
Old 30-05-2023, 10:16
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Lees dat je veel hebt vervangen aan de achterzijde, vaak moet er dan flink wat vloeistof naar achteren om alles weer aangevuld te krijgen. Echter denk ik niet dat je een lucht in de leidingen hebt omdat je rempedaal gewoon hard is, lijkt mij eerder een fout in je abs unit. Deze is geloof ik met knippercode uit te lezen (even googlen)


Thanks voor de reacties tot nu toe.

Ik heb (gelukkig?) de unit welke in de Vr6 zit. Deze is met VCDS uit te lezen. Ik had daar eerst wat meldingen rondom de abs sensoren. Deze heb ik vervangen en nu zijn ze ook niet meer terug te zien als foutcode in VCDS. Verder helaas geen foutmeldingen.

Wat zijn jullie ervaringen met de drukreservoirs (accumulator, dat grote zwarte bolletje) Kan dat wellicht iets te maken hebben met het probleem? Ik neig ernaar om die te vervangen, maar dat is geen goedkoop onderdeel helaas.
Reply With Quote
  #10  
Old 30-05-2023, 12:30
The Skinnmeister's Avatar
The Skinnmeister The Skinnmeister is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,237
Default

https://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=39695

Misschien dat je hier iets aan hebt, weet uit eigen ervaring dat ontluchten met ABS net ietsjes anders gaat/is.
__________________
'88 Golf II VR6
'91 Golf II G60
'86 Golf II 16V New Project
Reply With Quote
  #11  
Old 30-05-2023, 18:20
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by The Skinnmeister
https://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=39695

Misschien dat je hier iets aan hebt, weet uit eigen ervaring dat ontluchten met ABS net ietsjes anders gaat/is.


Thanks, ik had dit eerder opgevolgd inderdaad, vanmiddag nogmaals even volgens dezelfde beschrijving in deze forumpost gedaan:

Achter nog steeds langzaam lopend vloeistof eruit, geen lucht te zien. (Elektronisch met aanzetten pomp, pedaal ingedrukt)
Voor eigenlijk geen problemen met ontluchten en gewoon netjes met pedaal gedaan, ook geen lucht.

Ik hoor de pomp ook maar lopen en lopen zeg maar. Heb het idee als ik zo rondstruin op internet dat die uiteindelijk moet stoppen zodra dat drukreservoir vol is?
Reply With Quote
  #12  
Old 31-05-2023, 07:00
The Skinnmeister's Avatar
The Skinnmeister The Skinnmeister is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,237
Default

Pomp moet idd op een gegeven moment afslaan, tenminste hier wel, dan staat ie op druk. Als deze maar blijft lopen lijkt me dat niet in orde.......
__________________
'88 Golf II VR6
'91 Golf II G60
'86 Golf II 16V New Project
Reply With Quote
  #13  
Old 31-05-2023, 08:08
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by The Skinnmeister
Pomp moet idd op een gegeven moment afslaan, tenminste hier wel, dan staat ie op druk. Als deze maar blijft lopen lijkt me dat niet in orde.......


Ja precies.. De pomp gaat wel netjes aan op het moment dat ik de sleutel omzet (relais e.d. ook vervangen onder het dashboard van de ABS Unit)

Maar ik heb nu het idee dat de of de pomp zwak is, of het drukreservoir/bolletje niet goed meer is. En dat de pomp nu blijft lopen omdat er geen druk wordt opgebouwd (en het dus ook achter niet te ontluchten is m.b.v. de pomp.

Als ik op YouTube 'luister' naar wat dezelfde ABS pompen, gebruikt in andere auto's, dan klinkt die pomp wel wat zwaarder dan bij mij. Bij mij is het meer een licht 'gezoem'. Terwijl je bij deze jaguar meer een gebrom hoort: https://www.youtube.com/watch?v=UO23h9hq0uY

Hoe klinkt de pomp bij jou uit ervaring?
Reply With Quote
  #14  
Old 31-05-2023, 10:07
The Skinnmeister's Avatar
The Skinnmeister The Skinnmeister is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,237
Default

Het geluid van het filmpje klinkt nagenoeg hetzelfde als bij mij, na een sec of 10 slaat de pomp dan af.
__________________
'88 Golf II VR6
'91 Golf II G60
'86 Golf II 16V New Project
Reply With Quote
  #15  
Old 31-05-2023, 15:51
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by The Skinnmeister
Het geluid van het filmpje klinkt nagenoeg hetzelfde als bij mij, na een sec of 10 slaat de pomp dan af.


Hmm check, dan is het misschien zo dat mijn pomp ook zwak is, wat misschien weer te verklaren is doordat hij vroeger lang heeft moeten draaien om de slechte drukreservoir proberen te vullen (?)

Ik kan anders ff een filmpje vanavond van het geluid maken, even kijken hoe vergelijkbaar dit klinkt
Reply With Quote
  #16  
Old 31-05-2023, 22:00
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by The Skinnmeister
Het geluid van het filmpje klinkt nagenoeg hetzelfde als bij mij, na een sec of 10 slaat de pomp dan af.


Hierbij een filmpje van het geluid van mijn abs pomp:

https://player.vimeo.com/video/832040371

Last edited by CorradoMan : 31-05-2023 at 22:21.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-06-2023, 09:02
Audi1981's Avatar
Audi1981 Audi1981 is offline
5 Cylinder Turbo Donateur
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,859
Default

Ontluchten met een druk of vacuumsysteem is eigenlijk een must, destijds bij mijn Corrado ook problemen met hand (of voet) matig ontluchten, een vacuumontluchter geleend toen en ging prima, gewoon met de auto op z'n wielen (oprijsteunen achter) en daarna contact aan, pomp loopt en snel weer uit, stukje rijden en lampjes weg.
__________________
"Surfin' down the avalanche!"
Audi A4 Avant 2.0 20V 2005
VW Lupo 1.4 16V BSO racer
Reply With Quote
  #18  
Old 01-06-2023, 16:06
The Skinnmeister's Avatar
The Skinnmeister The Skinnmeister is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,237
Default

Quote:
Originally Posted by CorradoMan
Hierbij een filmpje van het geluid van mijn abs pomp:

https://player.vimeo.com/video/832040371


Hoor zo eigenlijk geen verschil, maar dat zegt mss meer over mij
__________________
'88 Golf II VR6
'91 Golf II G60
'86 Golf II 16V New Project
Reply With Quote
  #19  
Old 01-06-2023, 19:59
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Audi1981
Ontluchten met een druk of vacuumsysteem is eigenlijk een must, destijds bij mijn Corrado ook problemen met hand (of voet) matig ontluchten, een vacuumontluchter geleend toen en ging prima, gewoon met de auto op z'n wielen (oprijsteunen achter) en daarna contact aan, pomp loopt en snel weer uit, stukje rijden en lampjes weg.


Check, dank voor het meedenken. Dan ga ik daar eens induiken. Nog aanraders voor een systeem als dit? Eezibleed?

Heeft een van jullie ooit dat drukreservoir (moeten) vervangen?
Reply With Quote
  #20  
Old 01-06-2023, 20:01
CorradoMan CorradoMan is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2023
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by The Skinnmeister
Hoor zo eigenlijk geen verschil, maar dat zegt mss meer over mij


Misschien valt het verschil inderdaad mee! Dan is de pomp zelf nog in leven. Alleen blijft ie dus nog maar doorlopen…
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 13:59.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum