Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 22-01-2020, 00:11
hummer's Avatar
hummer hummer is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 454
Unhappy Problemen met de dynamo

Sins kort blijft het rode lampje branden nadat de motor draait gaat het lampje wel iets flauwer branden.

Enige dingen gecontroleerd conclusie dynamo laadt wel maar de spannings- regelaar was kapot deze vervangen nu goede laad spanning. Dus de dynamo zou goed moeten zijn.Maar het lampje blijft blijft branden.

Dus blijft de bedrading over en daar heb ik enige vragen over.
Het blauwe draadje is die alleen voor het dash lampje of heeft ook nog anders nut.Staat daar constante stroom op of niet. En hoe moet ik deze meten en welke waardes moeten er dan zijn.

Wel handig om te is dat ik niet thuis ben in elektronica. Heb wel een multimeter om dingen te kunnen meten.

Natuurlijk zijn tips altijd welkom
Reply With Quote
  #2  
Old 22-01-2020, 13:23
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,821
Default

Als ik het goed heb is het blauwe draadje niet enkel voor het lampje, maar levert dit ook de bekrachtiging voor de alternator.

Wat is de laadspanning?
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #3  
Old 22-01-2020, 13:36
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 471
Default

De blauwe draad is de D+. Deze loopt via de geschakelde plus door het lampje naar de Dynamo.

De D+ voorziet de rotor van een spanning zodat deze een magnetisch veld kan opwekken, dit veld wekt vervolgens een spanning op in de stator waarmee je de accu laadt. Hoe is je laadspanning? Als deze tussen de 12-13 is, is ie te laag.
Reply With Quote
  #4  
Old 22-01-2020, 13:52
hummer's Avatar
hummer hummer is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 454
Default

Laadspanning is goed 14.5 volt. Zou de diode ook defect kunnen zijn dan
Reply With Quote
  #5  
Old 24-01-2020, 06:21
Ruud 16V-G60's Avatar
Ruud 16V-G60 Ruud 16V-G60 is offline
Adverteerder - Ruud 16v-G60
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 490
Default

massa probleem of een dynamo die aan het sterven is
Reply With Quote
  #6  
Old 24-01-2020, 07:07
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,035
Default

Alleen de regelaar vervangen is vaak niet voldoende. Lekker laten reviseren dat ding.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #7  
Old 24-01-2020, 08:01
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,056
Default

meet eens de spanning als de motor draait, 14,4V is het max (ik dacht dat het lampje ook begint te branden als de spanning te hoog is).

daarna zet je de lichten eens aan, de spanning mag MAX 0,3V zakken, zoniet zijn de kooltjes of regelaar niet goed.
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #8  
Old 24-01-2020, 12:19
hummer's Avatar
hummer hummer is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 454
Default

Dynamo is 2 jaar oud en de regelaar is vervangen. Hij laad normaal nu dan blijft een massa probleem over.
Reply With Quote
  #9  
Old 24-01-2020, 13:02
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,056
Default

als er een massa probleem is, zal je dit direct merken als je verbruikers aanzet
de accu is 12,5V vol, de dynamo is 14,4V. als je nu zware verbruikers aanzet (koplampen is vlot 10A) en er is een slecht contact van 0,1ohm (quasi NIKS dus), dan heb je 1V spanningsverlies en zakt de spanning van 14,4 naar 13,4V

als alles goed werkt, kan het probleem evengoed in je tellerunit zitten
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #10  
Old 25-01-2020, 17:21
hummer's Avatar
hummer hummer is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 454
Default

Rij er al een week of acht mee .Ik heb ondertussen een gebruikte dynamo gevonden die ga ik deze week monteren.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 17:26.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum